Waarom een Samsung Gear VR huren?

Waar twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen”, zo luidt het welbekende gezegde.

Enkele jaren geleden overkwam dat Facebook en HTC; terwijl zij bezig waren de opkomende Virtual Reality markt te veroveren met respectievelijk de Oculus Rift en de Vive, kwam Samsung met de Gear VR, een kunststof houder voor een smartphone of phablet in de Galaxy lijn. Ruim vijf miljoen exemplaren later bleek deze “low tech” oplossing erg lucratief te zijn voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Heb je geen Galaxy toestel? Of wil je meerdere VR brillen tegelijkertijd gebruiken? Dan kun je ook de Gear VR huren. De kosten liggen relatief laag, en je kunt naast de hardware ook alle zaken omtrent VR software, 360 graden video en andere aspecten voor je laten regelen. Op deze pagina lees je niet alleen wat een Gear VR eigenlijk is, maar ook waarom een Gear VR huren op dit moment voor vele consumenten én zakelijke gebruikers de meest voor de hand liggende oplossing is.

Wat is een Gear VR?

Samsung staat vooral bekend als fabrikant van smartphones en tablets, toch behoort dit merk uit Zuid Korea tot de meest diverse merken ter wereld. Van wasmachines tot aan tanks voor het leger, Samsung maakt het allemaal! Enkele jaren geleden kwam er plotseling weer belangstelling voor Virtual Reality dankzij de Kickstarter campagne voor de Oculus VR headset. Dit was een betaalbare accessoire voor de PC. Maar betaalbaar werd al snel duurder en duurder, daarnaast had je ook een sterke gaming PC nodig om de Virtual Reality beelden weer te geven. Samsung zag het succes van de Google Cardboard en besloot om een soort middenweg te bewandelen; kwalitatief hoogwaardige VR maar dan op basis van mobiele technologie.

De Gear VR is voornamelijk een kunststof houder voor een Samsung toestel uit de Galaxy serie, met twee lenzen, een touchpad en een hoofdband. Door een directe koppeling te maken met de smartphone is de kwaliteit een stukje beter dan de Google Cardboard, die geen hardwarematige verbinding met het toestel maakt. Samsung heeft het wiel niet opnieuw uitgevonden, ze hebben het platform laten ontwikkelen door Oculus op basis van Android. Zo kun je als gebruiker snel aan de slag met dit systeem, en software ontwikkelaars kunnen relatief eenvoudig nieuwe apps bouwen voor dit systeem.

5 Redenen voor een Gear VR huren

We weten nu wat de Gear VR is, maar waarom zou je een Gear VR huren? Laten we beginnen met deze vijf redenen:

  1. Een Samsung Galaxy toestel is duur: De Gear VR houder is behoorlijk betaalbaar met een aanschafprijs van rond de honderd euro, maar zonder geschikt Samsung Galaxy toestel heb je er niets aan. Wanneer je dus de houder inclusief toestel bij elkaar optelt is het nog een dure grap. In feite is de Gear VR gemaakt als accessoire voor een Galaxy toestel, wanneer je die bezit valt de prijs reuze mee. Maar je kunt tijdens het gebruik van de VR bril niet eenvoudig gesprekken aannemen of andere apps gebruiken. Je kunt dan een complete Gear VR huren inclusief toestel en je bent direct klaar.
  2. iPhone gebruikers hebben niets aan deze VR bril: Helaas voor Apple gebruikers, ondanks het strakke design zal de iPhone niet passen in de Samsung houder. De aansluiting is anders, de software draait op een ander platform, zonder Samsung toestel heb je er niets aan. Hoewel Apple vaak wordt aangesproken op de “walled garden”, kan Samsung er ook wat van! Wanneer je dus in het Apple ecosysteem zit, is een Gear VR huren de ideale ingang naar de virtuele werkelijkheid. Apple heeft de virtuele boot eigenlijk behoorlijk gemist.
  3. Meer is beter: Hoewel de besturingssoftware van de Gear VR gemaakt is door Oculus, zijn er meer apps gemaakt voor de bescheiden smartphone houder dan voor de luxe Oculus Rift. Niet alle apps zijn even briljant, toch zitten er vele pareltjes tussen die zeker de moeite waard zijn.
  4. Service en ondersteuning: Bij een Gear VR huren hoef je niet bang te zijn dat jouw eigen toestel oververhit raakt, of dat je niet weet hoe je apps moet starten. Je zult advies krijgen van experts, tijdens het ophalen of live tijdens presentaties. Zeker voor professionele evenementen is dat soort support onmisbaar!
  5. De wereld staat niet stil: De ontwikkelingen in Virtual Reality gaan als een virtuele trein, er komen nieuwe VR brillen aan zoals de Oculus GO en de HTC Vive Pro, om nog maar niet te spreken van opkomende merken als Xiaomi en alternatieve smartphone houders als de Merge VR. Investeren in technologie die snel verouderd kan raken lijkt dan geen slimme zet, met de Gear VR huren kun je later eenvoudig upgraden zonder afschrijving op verouderde hardware.

Alternatieven voor Gear VR?

Hoewel er ook alternatieven voor een Gear VR huren zijn zoals Google Cardboard kopen, een HTC Vive huren, of wachten tot Oculus GO en Windows Mixed Reality uit de startblokken zijn gekomen, is een Gear VR huren op dit moment voor veel toepassingen de meest voor de hand liggende optie. Vraag het na bij een gespecialiseerde VR expert en maak zelf een weloverwogen keuze.

Meer weten? Een VR bril huren: zo maak je de keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *