Het team met een VR bril

Laten we de luisteraars eens meenemen op een tour in onze studio. Wat zien wij als DJ elke dag? Een microfoon voor onze neus, wat knoppen, een kop koffie en als we pech hebben het hoofd van een lelijke collega aan de andere kant van de mixtafel. Net echt bijzonder dus. Net als een klein kind op school zijn we dolgelukkig als we een keer een uitstapje mogen maken. Onlangs mocht het DJ team de vrije wereld in, nou ja het was wel een virtuele wereld maar buiten is buiten!

Wereldreis op een paar vierkante meter

Het was even prutsen met kabels en kastjes, maar dat zijn we wel gewend. Sodeju wat heb je veel apparatuur nodig om te VR’en. Enkele collega’s waren al bekend met de Google Cardboard, eentje had een Gear VR maar die zijn draadloos. Deze HTC Vive headset zat met een digitale navelstreng aan een vette PC vast. Helaas mochten we die niet houden, echt een vette box was dat! Afijn, de HTC Vive is zo’n beetje het neusje van de virtuele zalm. Er zitten controllers bij waarmee je kunt “voelen” in de ruimte, je mag ook min of meer vrij rondlopen. Dan moet je wel eerst de “trackers” positioneren zodat de computer weet waar je loopt.

Let op de kat!

Die headset is wel even een ervaring zeg! Deze uit de hand gelopen skibril neemt je normale zicht compleet weg. Dat is even desoriënterend maar dat went snel. Je bent even bang dat je omvalt, maar dat gevoel gaat ook snel weg. Je moet wel de omstanders een beetje kunnen vertrouwen, daar ging het bij ons wel een beetje mis. Het eerste slachtoffer, sorry speler, viel al snel om. Door een virtuele kat zei hij zelf, niemand anders heeft dat kun verifiëren. Uiteindelijk kwamen we erop uit dat je eerst even vanuit een bureaustoel moet beginnen en daarna neem je die eerste babystapjes. En dan is het echt vet!

Party game

Je hoort vaak dat VR je afsluit van de omgeving maar dat viel reuze mee. De rest kan meekijken op een PC scherm, voor onze groep was het hoogtepunt Pictionary waarbij iemand in de ruimte tekent en de rest moet raden wat het is. Je kon echt om de tekening heen lopen!
Helaas zitten we weer in onze muffe studio, ik denk nog vaak terug aan die virtuele ervaring. Daar heb ik niet één lelijke DJ gezien, hemels gewoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *